>> Dentaworks på Tandblekning 395 kr, Köp online här

>> Simplesmile hemblekning 395 kr, Köp online här


Tandblekning biverkningar

Tandblekning biverkningar. Under de senaste åren har antalet tandblekningar ökat markant i Sverige. Det är inte längre enbart personer med gravt missfärgade tänder som genomgår en tandblekningsbehandling utan även allt fler yngre personer som vill ha ljusare tänder.

Förr var det nästan enbart tandläkarkliniker som genomförde tandblekningar men idag går at att få en behandling hos skönhets- och frisersalonger. Innan man bestämmer sig för att göra en tandblekning bör man verkligen se över de olika alternativen. Risken med att låta personal på en skönhetssalong utföra en tandblekning är att personen i fråga inte har tillräckligt med kunskap och att patienten får genomlida onödiga biverkningar av sin tandblekning.

Bara genom att googla ordet tandblekning får man idag en mängd olika erbjudanden som lovar vackra kritvita tänder. De flesta företag bakom dessa kampanjer är olika företag som säljer olika tandblekningsmedel för hemmabruk.

De vanligaste biverkningar en tandblekning kan ge är att man under behandlingen kan känna att det svider i tandköttet. En biverkning som en del upplever under och efter behandlingen är att det ilar i tänderna. Om man har haft problem med ilningar i tänderna sedan tidigare så bör man avstå ifrån tandblekning. Något som hjläper mot dessa biverkningar är att använda en sensitive tandkräm och att även skölja med flour efter tandblekningen. Hos tandläkaren går det även att få ett starkare flour som är receptbelagt.

En annan biverkning av tandblekningar som vissa upplever är irritation i tandköttet. Detta beror på att tandblekningsgelen har kommit åt tandköttet. Irritationen brukar oftast gå över efter några dagar. Något att tänka på för att undvika smärtsamma biverkningar efter sin tandblekning är att se till att munhygienen är på topp innan en tandblekning. Om du har hål i tänderna så ska du se till att laga dem innan du gör en tandblekning. Om du har hål i tänderna och genomför en tandblekning så riskerar du biverkningar som exempelvis inflammationer. Blekmedlet kan nämligen genom hål i tänderna komma i kontakt med tandens inre och skapa en inflammation.

Många som genomför en tandblekning undrar om en man i värsta fall kan få en biverkning genom att tänderna blir skadade. Studier visar dock att den karbamidperoxid som används har en väldigt liten inverkan på tandens emalj. Vissa biverkningar kan uppstå av starkare doser av väteperoxid men denna risk minskas kraftigt om man efterbehandlar med flour. Något som inte är att rekommendera är att okontrollerat bleka tänderna flera gånger om året då detta medför risker för biverkningar av olika slag såsom ilningar i tänderna och inflammation av tandköttet.

Många undrar om det är giftigt att använda tandblekning och om det i sådana fall medför risk för biverkningar. Med expertis säger att hälsorisker vid korrekt användning av tandblekningsmedel inte kunnat påvisas. Många undrar om en biverkning av en tandblekning är att det gör ont i tänderna och i munnen men det är alltså endast fallet om man råkar få blekmedel på tandköttet. Efter en tandblekning är det bra att skölja med flour i några dagar för att bygga upp emaljen.
För att undvika biverkningar efter en tandblekning gäller det alltså att munhygienen är på topp innan en behandling samt att man inte tidigare lidit av ilningar i tänderna. För att undvika onödiga biverkningar är det alltid tryggast att rådfråga din tandläkare om vilken typ av tandblekning som är rätt för just dig.